Sporten heeft een positieve invloed op je leervermogen.

Vitamine D

Vitamine D is niet alleen een vitamine. Het is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het beheren van duizenden processen in je lichaam. Deze vitamine komt van zonneschijn en vettige vis; zoals tonijn, makreel en zalm. Het zit ook in veel zuivelproducten. Hoe ouder je wordt, hoe minder het lichaam de zonlicht verwerkt in vitamine D. Dan is het een goed idee om naast een goed dieet ook vitamine D supplementen te nemen.

Vitamine D is goed voor de werking van de spieren en het behouden van. Ook speelt het een rol in de instandhouding van botten en tanden. Vitamine D tekort is ook sterk gelinkt met breinfunctie. Zo is er bewezen dat dementerende en mensen met de ziekte van Alzheimer vaak een tekort hiervan hebben. Hierover vertellen we hieronder meer.

Vitamine D en de hersenen

Het is bewezen dat vitamine D tekorten gelinkt zijn met depressie, angsten, paniekerigheid en fobieën. Uit onderzoek bleek dat mensen met een vitamine D tekort twee keer meer kans hebben op dementie en de ziekte van Alzheimer. Als je last hebt van psychische klachten, is het goed om een bloedtest af te laten nemen voor algemeen onderzoek. Dit kan via de huisarts. Waardes vanaf 50 ng/dl worden als gezond gezien.

Moderne levenswijzen en vitamine D tekort

Het tekort aan vitamine D is een vrij recentelijk probleem. Vroeger was het niet moeilijk om genoeg zonlicht te vangen, aangezien mensen vaak buiten werkten. Met de opkomst van computers en internet zijn veel banen gedigitaliseerd. Dit betekend ook dat meer mensen binnen zitten, op kantoor of zelfs thuis en vrijwel geen zonlicht krijgen.

Meer over vitamine D supplementen

Bij een tekort wordt er aangeraden om sterke supplementen te nemen. Denk aan een dosis van 1000 tot 5000 IU. Deze waarde wordt altijd vermeld op het flesje of bijsluiter. Neem het voor optimaal effect met de vitamine K² en magnesium. Dit zorgt ervoor dat de calcium naar de juiste plekken wordt gestuurd en hiermee vermijd je slagaderverkalking.

Het kan maanden duren voordat het de supplementen een groot effect hebben. Het is belangrijk om de supplementen in de ochtend in te nemen, aangezien vitamine D in de avond je melatonine aanmaak negatief beïnvloed.

MindScopic MoodMaster is wetenschappelijk ontwikkeld om de stemming te verbeteren, stress en angst te verminderen en het gevoel van welzijn te versteken. Het product bestaat uit meerdere natuurlijke nootropic ingrediënten, zoals Ashwagandha, Griffonia simplicifolia, Valeriaan wortel en vitamine D3/B1/B6.
VitOrtho Vitamine D3 3000 IE softgels bevatten een hoge dosering aan vitamine D3 in sojaolie. Dit supplement heeft gunstige effecten op de hersenen, maar is ook goed voor sterke tanden en botten, de normale werking van de spieren en het versterken van de immuunsysteem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen