De bloedvaten in je hersenen zijn lang genoeg om vier keer de wereld rond te gaan.

Alpha-GPC

Choline is een essentiële voedingsstof in de vitamine B-groep. Je kan het onder andere vinden in eigeel. Deze stof is uiterst belangrijk voor de balans in je dieet. In veel supplementen wordt de choline niet goed opgenomen. Hierbij is alpha-GPC een uitzondering. Het is effectief omdat het de choline direct naar de hersenen kan transporteren.

Er is onderzoek gedaan naar dit stofje, waaruit het effectief bleek voor herstel na beroertes. Het is algemeen bekend dat de meerderheid van de mensheid een choline tekort heeft. Dit zorgt voor hersenmist en kan een verslechtering van het geheugen veroorzaken.

Daarnaast is er door de NHANES onderzoek gedaan waaruit bleek dat slechts 2% van postmenopauzale vrouwen een gezonde dosis choline inneemt. Hersenmist en cognitieve problemen komen niet zomaar, en zijn vrijwel allemaal gelinkt naar missende voedingsstoffen zoals choline.

Choline is nog niet zo lang bekend als essentiele voedingsstof. Slechts vanaf 1998 hebben we het belang ervan ontdekt. Het is belangrijk voor de hersenen doordat het de synthese van de neurotransmitter acetylcholine bevordert. Een juiste hoeveelheid choline inname zorgt ervoor dat je geheugen en alertheid verbeteren.

Voeding met choline

Bij wie komt er vaak een cholinetekort voor? Naast postmenopauzale vrouwen, zijn het ook vaak athleten en mensen die veel alcohol drinken met een tekort. Het eerste en beste wat je kan doen, is het verbeteren van je dieet. Er zijn voedingsmiddelen die van nature veel choline bevatten. Denk bijvoorbeeld aan eieren, amandelen, brocolli, spinazie en kip.

Alpha-GPC supplementen

Neem je voldoende choline in via een gezond dieet? Dan heb je veel baat bij het nemen van alpha-GPC supplementen. Dit is het meest potente en effectieve supplement dat er is. Het heeft een directe link met de breinfuncties en is een geweldige nootropic.

Alpha-GPC is een subtiel supplement waarmee je het acetylcholine-systeem. Hierdoor treden er weinig bijwerkingen op bij het innemen van het supplement. Je kan het gerust combineren met andere nootropic supplementen. Alpha-GPC kan je kopen in de betere gezondheidswinkels en webshops.

Clear Focus van MindScopic is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan hersenfuncties, zoals de concentratievermogen en leerprestaties. Met ingredienten zoals onder andere Alpha GPC, Bacopa Monnieri, Rhodiola Rosea Extract en L-Theanine is het een van de beste natuurlijke supplementen voor de hersenen. Ook geschikt voor vegetariers en veganisten.
Dit vegetarisch product Alpha GPC van NOW Foods is een natuurlijke fysiologische voorloper van acetyl-choline en bevat 300mg Alpha GPC per capsule. Bevordert de normale cognitieve functie en mentale scherpte. Alpha GPC wordt beter door het lichaam opgenomen dan andere vormen van choline.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Printen

Vragen over Alpha-GPC

guest
0 Berichten
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties