Sporten heeft een positieve invloed op je leervermogen.

Kruiden

Kruiden worden wereldwijd voor culinaire doeleinden gebruikt. Maar wist je dat ze ook positieve, medicinale effecten hebben? Verschillende delen van de kruiden, zoals de bladeren, wortels, bloemen, zaden, hars, schors of fruitdelen van de plant.

Kruiden als nootropics

Medicinale kruiden bevatten fytochemicaliën, welke positief effect hebben tegen depressie en stress, je energie boosten of je cognitieve functies verbeteren. Deze kruiden worden al meer dan 8000 jaar gebruikt voor de medische effecten. Er zijn nog veel meer positieve effecten van deze kruiden, maar wij gaan specifiek in op kruiden als nootropics.

Nootropics worden in het hedendaagse leven steeds belangrijker. Mensen willen steeds beter presteren én dat geldt niet alleen voor fysieke inspanningen, maar ook de mentale. In Silicon Valley is het booming en op de grote universiteiten wordt er ook veel gebruik van gemaakt. Nootropics zijn ook trending in Nederland, met de opkomst van vele supplementen die de hersenfunctie verbeteren.

Echter is het een beter idee om in plaats van direct supplementen te gebruiken, eerst te kijken welke voedingsmiddelen het beste zijn voor een goede hersenfunctie. Je kan namelijk al grote verbeteringen zien en grote stappen maken met het gebruik van kruiden en natuurlijke nootropics. Wij zetten alles op een rijtje.

Met de kortingscode NootropicNL ontvang je 15% op alle natuurlijke supplementen voor concentratie, een betere stemming of energie.

Ashwaganda

Ashwaganda is een kruid dat ook wel bekend staat als Indiase ginseng. Het wordt al circa 4000 jaren gebruikt, onder andere binnen de ayurvedische geneeskunde.

Bacopa Monnieri

Bacopa is een van de meest belangrijke plantsoorten als het gaat om verbetering van de breinfunctie. Bacopa monnieri, ook wel bekend als Brahmi, wordt al

Lemon Balm

Lemon balm is ook wel bekend in Nederland als citroenmelisse. Het is een naar citroen ruikende plant die tot de lipbloemfamilie hoort. Deze plant kan

Panax Ginseng

Panax ginseng staat ook wel bekend als Chinese of Koreaanse ginseng. Het wordt al circa 2000 jaren gebruikt in de geneeskunde. Het heeft veel gezonde

Rhodiola Rosea

Een van de meest populaire en effectieve kruiden is Rhodiola rosea, ook wel bekend als de rozewortel. Het groeit in zeer koude klimaten, zoals bergachtige

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen