Informatie kan door je hersenen reizen met een snelheid van ongeveer 400 km per uur.

Kruiden

Kruiden worden wereldwijd voor culinaire doeleinden gebruikt. Maar wist je dat ze ook positieve, medicinale effecten hebben? Verschillende delen van de kruiden, zoals de bladeren, wortels, bloemen, zaden, hars, schors of fruitdelen van de plant.

Kruiden als nootropics

Medicinale kruiden bevatten fytochemicaliën, welke positief effect hebben tegen depressie en stress, je energie boosten of je cognitieve functies verbeteren. Deze kruiden worden al meer dan 8000 jaar gebruikt voor de medische effecten. Er zijn nog veel meer positieve effecten van deze kruiden, maar wij gaan specifiek in op kruiden als nootropics.

Nootropics worden in het hedendaagse leven steeds belangrijker. Mensen willen steeds beter presteren én dat geldt niet alleen voor fysieke inspanningen, maar ook de mentale. In Silicon Valley is het booming en op de grote universiteiten wordt er ook veel gebruik van gemaakt. Nootropics zijn ook trending in Nederland, met de opkomst van vele supplementen die de hersenfunctie verbeteren.

Echter is het een beter idee om in plaats van direct supplementen te gebruiken, eerst te kijken welke voedingsmiddelen het beste zijn voor een goede hersenfunctie. Je kan namelijk al grote verbeteringen zien en grote stappen maken met het gebruik van kruiden en natuurlijke nootropics. Wij zetten alles op een rijtje.

Met de kortingscode NootropicNL ontvang je 15% op alle natuurlijke supplementen voor concentratie, een betere stemming of energie.

Ashwagandha

Ashwagandha, een nootropisch kruid, staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen die stress kunnen verminderen en de mentale scherpte kunnen bevorderen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde vanwege de gunstige effecten op de hersenfunctie, zoals verbeterd geheugen, concentratie en alertheid. Ashwagandha wordt steeds populairder als een natuurlijk supplement om de cognitieve prestaties te ondersteunen.

Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri staat bekend om zijn cognitieve voordelen. Het bevat verbindingen die het geheugen en de leercapaciteit kunnen verbeteren door de neurotransmitters in de hersenen te stimuleren. Bacopa Monnieri wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de mentale helderheid te ondersteunen en de algehele hersenfunctie te bevorderen zonder bijwerkingen.

Lemon Balm

Lemon Balm, ook wel bekend als citroenmelisse, is een nootropisch kruid dat gewaardeerd wordt om zijn kalmerende eigenschappen. Het helpt stress en angst te verminderen, waardoor de mentale helderheid en focus kunnen verbeteren. Lemon Balm wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de hersenfunctie te ondersteunen en een rustige geest te bevorderen, wat bijdraagt aan een betere cognitieve prestatie.

Panax Ginseng

Panax Ginseng staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen voor de hersenen. Het helpt de mentale alertheid en concentratie te verbeteren, waardoor het een gunstig effect heeft op de cognitieve functies. Panax Ginseng wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de geestelijke helderheid te bevorderen en de vermoeidheid te verminderen, wat kan leiden tot een betere focus en prestaties.

Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen die stress en vermoeidheid kunnen verminderen. Het bevordert de mentale helderheid, focus en energie, waardoor het een gunstig effect heeft op de cognitieve functies. Rhodiola Rosea wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de hersenprestaties te ondersteunen en de algehele mentale veerkracht te bevorderen.

Shankhpushpi

Shankhpushpi, een nootropisch kruid, wordt al lang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde vanwege zijn gunstige effecten op de hersenfunctie. Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om het geheugen, de concentratie en het leervermogen te verbeteren. Shankhpushpi wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement om de mentale helderheid te ondersteunen en de cognitieve prestaties te bevorderen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen