De hersenen zijn het meest complexe orgaan in jouw lichaam.

L-Theanine

Theanine is een aminozuur dat zich natuurlijk bevindt in groene thee. Men wist al eeuwen dat groene thee een gezond drankje was, zonder te weten welke voedingsstoffen er werkelijk in zitten. In China wordt al sinds het jaar 618 geschreven dat het positieve effecten heeft op lichaam en geest.

Voordelen van groene thee

Groene thee verhoogt je alertheid en algemene breinfunctie, zoals het geheugen. Daarom gaat dit drankje goed samen met yoga en wordt het ook vaak aangeboden op plekken met meditatieve doeleinden. De effecten kunnen al plaats vinden na het drinken van één kopje. De theanine die in groene thee zit, stijgt snel daar de hersenen voor optimaal effect.

Onderzoek toont aan dat de gemiddelde waarde van theanine in groene en zwarte thee ongeveer 20mg is. Dit is niet genoeg voor het creëren van alfa-golven. Deze staan bekend voor de samenhang met een toestand van (een alerte) ontspanning. Om deze te bereiken zul je meer dan één kop nodig hebben.

Matcha-thee

Als je doel het verbeteren van de gezondheid van je hersenen is, én als je jouw breinfunctie wilt verbeteren, dan is matcha een veel effectiever drankje. Matcha is in principe een poedervorm van groene theebladeren. Deze worden op een bepaalde manier gegroeid waardoor het een veel hoger theaninewaarde heeft dan andere soorten thee. Het is rijk in antioxidanten, goed voor het brein én ook voor het lichaam.

Wat je niet wilt, is het versuikeren van je thee. Suiker is namelijk heel slecht voor je hersenen. Neem je een veel te zoete matcha? Dan zijn de positieve effecten niet zo sterk. Helaas worden op veel koffiebars en lunchrooms veel suiker toegevoegd aan dit drankje om de bittere smaak te camoufleren.

Er zijn verschillende kwaliteiten van matcha. Voor het koken met matcha maakt het vrij weinig uit welke kwaliteit je gebruikt, maar voor het drinken als thee heb je A-kwaliteit matcha nodig. Dit komt van de eerste pluk theebladeren in het voorjaar. Dit wordt ook wel “ceremonial grade” matcha genoemd. Echter, het is niet goedkoop.

Voordelen van theanine

Theanine is al op een klinisch level gebruikt tegen paniekerigheid, angsten, OCS en bipolaire stoornissen. Het staat bekend om het kalmeren van het zenuwstelsel. Uiteraard is het niet even effectief als daarvoor bestemde medicijnen, maar het is een goede toevoeging aan een gezond dieet voor zowel de ochtend als middag.

Los van thee worden er ook theanine supplementen verkocht. De goede supplementen zijn 100% zuiver en puur. In de brain hacking community wordt dit vaak gecombineerd met koffie, omdat het elkaar balanceerd. De juiste hoeveelheid is twee keer zoveel inname van theanine als cafeïne. Neem je 100mg cafeïne? Dan neem je daarbij 200mg theanine.

De Amerikaanse Journal of Medicinal Food heeft onderzoek gedaan hiernaar, waaruit blijkt dat een combinatie van groenethee-extract en theanine het geheugen en concentratie verbetert. De hoeveelheid thèta-golven vermeerderde aanzienlijk bij diegenen die deze supplementen innamen. Dit zorgt voor een ontspannen staat.

De positieve, kalmerende effecten maakt dat dit een goed supplement is voor studenten en workaholics. Zoals hierboven beschreven zou minderen met koffie een goede veranderingen zijn, waarbij theanine supplementen zorgen voor een goede balans.

Deze combinatiepakket van Natuurlijk Presteren is gebasseerd op een wereldberoemde formule en speciaal ontwikkeld voor focus en de leerprestaties. Ontwikkeld vanuit 100% natuurlijke ingredienten. Het ondersteunt de mentale rust en balans. Goed voor dagelijks gebruik.
Concentratieboost van het merk Natuurlijk Presteren is speciaal ontwikkeld als veilig alternatief voor synthetische concentratiepillen. Bevat alleen de beste nootropic ingredienten, zoals Rhodiola, L-Theanine en Cafeïne. Eén dosering is genoeg voor een werking van 4-5 uur.

Clear Focus van MindScopic is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan het functioneren van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen. Met een unieke mix van natuurlijke hersenboostende ingrediënten zoals L-Theanine, Bacopa Monnieri, Rhodiola Rosea, Cafeïne, Alpha GPC en meer.

Proviform L-Theanine Forte is een voedingssupplement in capsulevorm met het aminozuur L-Theanine, uitsluitend gehaald uit groene thee bladeren. Eén vegacap bevat maar liefst 200mg L-Theanine en is voldoende voor een dagelijkse dosering. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen