Er is geen bewijs dat iemand met grotere hersenen slimmer is, dan iemand met kleinere hersenen.

Rhodiola Rosea

Een van de meest populaire en effectieve kruiden is Rhodiola rosea, ook wel bekend als de rozewortel. Het groeit in zeer koude klimaten, zoals bergachtige delen van Europa, Centraal-Azie en het noordpoolgebied. De rozewortel wordt al een lange tijd gebruikt door de Siberische bevolking en hielp hun met het overleven in de koude klimaten.

De effecten van Rhodiola rosea

Tegenwoordig wordt rhodiola verkocht als stemming en energie boostende voedingsstof. Het is zeer effectief tegen vermoeidheid en voor uithoudingsvermogen. Als je een baan hebt waarbij je veel met het lichaam werkt, zoals in de bouw of in de sport branche, dan is deze supplement perfect voor jou.

Het waren niet alleen de mensen uit Siberië die baat hadden bij Rhodiola rosea. Ook in het noord oosten van Canada was het een populaire supplementen, voor het lichaam en ook voor de geest. Welk goal dan ook, Rhodiola is een supplement van groot belang in deze culturen.

Rhodiola wordt voornamelijk verwerkt in alcohol extracten of in capsules. Het bevat 3 procent rosavine, wat het werkende stofje is in Rhodiola verantwoordelijk voor de antidepressieve en angst strijdende effecten. Een ander voedingsstofje bekend als salidroside is onderzocht en schijnt zelfs beter te werken dan rosavine. Een verhouding van 3% rosavine en 1% salidroside is de beste combinatie voor een effectief nootropic.

Onderzoeken naar Rhodiola rosea

Rhodiola wordt gezien als een adaptogeen, wat het een effectief kruiden maakt voor elk stressvolle situatie. In een studie in 2013 door Journal of Strength and Condition Research werden de effecten van rhodiola supplementen getest op sporters. Uit onderzoek bleek dat rhodiola inname de hartkloppingen verminderd, waardoor dezelfde oefening makkelijker leek. Het is hierdoor een zeer effectief supplement voor sporters.

In 2012 werd een studie gedaan door Phytotherapy Research naar Rhodiola rosea extract. Het werd vier weken toegedient op kandidaten met veel stress. Alle kandidaten werden postief beïnvloed en konden beter met stress omgaan. Het negatieve gevoel werd aanzienlijk verminderd. Ook belangrijk is dat geen van de kandidaten bijwerkingen toonde.

Rhodiola rosea supplementen

Er zijn veel supplementen van Rhodiola rosea beschikbaar in gezondheidswinkels en webshops. Wij raden je een dosis van 200mg aan, twee keer per dag in te nemen na of tijdens maaltijden. Supplementen dat zowel rosavine als salidroside bevatten zijn het meest effectief.

Concentratieboost van het merk Natuurlijk Presteren is speciaal ontwikkeld als veilig alternatief voor synthetische concentratiepillen. Bevat alleen de beste nootropic ingredienten, zoals Rhodiola, L-Theanine en Cafeïne. Eén dosering is genoeg voor een werking van 4-5 uur.
Clear Focus van Mindscopic is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan hersenfuncties, zoals de concentratievermogen en leerprestaties. Met ingredienten zoals onder andere Bacopa Monnieri, Rhodiola Rosea Extract en L-Theanine is het een van de beste natuurlijke supplementen voor de hersenen. Ook geschikt voor vegetariers en veganisten.
Breinboost van Natuurlijk Presteren is een natuurlijke nootropic stack met alleen topkwaliteit nootropics, die elkaars werking versterken. Bevat onder andere Bacopa, Rhodiola, Ginseng en NALT. Goed voor betere prestaties voor ongeveer 4-6 uur per dosering. Heeft daarnaast een beschermende werking op het brein.
De ideale manier om de voordelen te ervaren van Rhodiola rosea. Rhodiola Rosea Root capsules bevatten 400mg pure Rhodiola rosea per capsule. Swanson is een premium brand van gezondheids supplementen.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen