De menselijke hersenen kunnen informatie sneller verwerken dan de snelste supercomputer dat ooit is ontwikkeld.

Rhodiola Rosea

Een van de meest populaire en effectieve kruiden is Rhodiola rosea, ook wel bekend als de rozewortel. Het groeit in zeer koude klimaten, zoals bergachtige delen van Europa, Centraal-Azie en het noordpoolgebied. De rozewortel wordt al een lange tijd gebruikt door de Siberische bevolking en hielp hun met het overleven in de koude klimaten.

De effecten van Rhodiola rosea

Tegenwoordig wordt rhodiola verkocht als stemming en energie boostende voedingsstof. Het is zeer effectief tegen vermoeidheid en voor uithoudingsvermogen. Als je een baan hebt waarbij je veel met het lichaam werkt, zoals in de bouw of in de sport branche, dan is deze supplement perfect voor jou.

Het waren niet alleen de mensen uit Siberië die baat hadden bij Rhodiola rosea. Ook in het noord oosten van Canada was het een populaire supplementen, voor het lichaam en ook voor de geest. Welk goal dan ook, Rhodiola is een supplement van groot belang in deze culturen.

Rhodiola wordt voornamelijk verwerkt in alcohol extracten of in capsules. Het bevat 3 procent rosavine, wat het werkende stofje is in Rhodiola verantwoordelijk voor de antidepressieve en angst strijdende effecten. Een ander voedingsstofje bekend als salidroside is onderzocht en schijnt zelfs beter te werken dan rosavine. Een verhouding van 3% rosavine en 1% salidroside is de beste combinatie voor een effectief nootropic.

Onderzoeken naar Rhodiola rosea

Rhodiola wordt gezien als een adaptogeen, wat het een effectief kruiden maakt voor elk stressvolle situatie. In een studie in 2013 door Journal of Strength and Condition Research werden de effecten van rhodiola supplementen getest op sporters. Uit onderzoek bleek dat rhodiola inname de hartkloppingen verminderd, waardoor dezelfde oefening makkelijker leek. Het is hierdoor een zeer effectief supplement voor sporters.

In 2012 werd een studie gedaan door Phytotherapy Research naar Rhodiola rosea extract. Het werd vier weken toegedient op kandidaten met veel stress. Alle kandidaten werden postief beïnvloed en konden beter met stress omgaan. Het negatieve gevoel werd aanzienlijk verminderd. Ook belangrijk is dat geen van de kandidaten bijwerkingen toonde.

Rhodiola rosea supplementen

Er zijn veel supplementen van Rhodiola rosea beschikbaar in gezondheidswinkels en webshops. Wij raden je een dosis van 200mg aan, twee keer per dag in te nemen na of tijdens maaltijden. Supplementen dat zowel rosavine als salidroside bevatten zijn het meest effectief.

Clear Focus van Mindscopic is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan hersenfuncties, zoals de concentratievermogen en leerprestaties. Met ingredienten zoals onder andere Bacopa Monnieri, Rhodiola Rosea Extract en L-Theanine is het een van de beste natuurlijke supplementen voor de hersenen. Ook geschikt voor vegetariers en veganisten.
De ideale manier om de voordelen te ervaren van Rhodiola rosea. Rhodiola Rosea Root capsules bevatten 400mg pure Rhodiola rosea per capsule. Swanson is een premium brand van gezondheids supplementen.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Printen

Vragen over Rhodiola Rosea

guest
1 Bericht
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jelle VDB
Gast
Jelle VDB
1 jaar geleden

heb de mindscopic gekocht, wat een verbetering in alertheid. was eerst sceptisch omdat het zonder recept van de dokter is maar gewoon natuurlijk. maar zou nu niet meer zonder willen. behalve op vakantie ofzo maar niet zonder om te werken. krijg gewoon echt meer gedaan op een dag