Menselijke hersenen bevatten ongeveer 100 miljard neuronen.

Rhodiola Rosea

Rhodiola rosea, ook bekend als de rozewortel of Arctische wortel, is een populaire en effectieve kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Het gedijt in extreem koude klimaten, zoals bergachtige gebieden in Europa, Centraal-Azië en het Arctisch gebied. De Siberische bevolking vertrouwt al lange tijd op Rhodiola rosea om te overleven in deze barre omgevingen.

De effecten van Rhodiola Rosea

Tegenwoordig wordt Rhodiola rosea op de markt gebracht als een voedingsstof die stemming en energie verbetert. Het is zeer effectief tegen vermoeidheid en verhoogt het uithoudingsvermogen. Als je een fysiek veeleisende baan hebt, zoals in de bouw of de sportsector, kan dit supplement perfect voor je zijn.

Rhodiola rosea is voornamelijk verkrijgbaar in de vorm van alcoholische extracten of capsules. Het bevat 3% rosavine, de actieve verbinding die verantwoordelijk is voor de antidepressieve en angstverminderende effecten. Een andere verbinding genaamd salidroside is onderzocht en blijkt zelfs krachtiger te zijn dan rosavine. Een combinatie van 3% rosavine en 1% salidroside wordt beschouwd als het meest effectief voor een nootropisch effect.

Onderzoek naar Rhodiola Rosea

Rhodiola rosea wordt beschouwd als een adaptogeen, waardoor het een effectief kruid is voor het beheersen van stressvolle situaties. In een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Strength and Conditioning Research in 2013 werden de effecten van Rhodiola rosea-supplementen getest op atleten. Het onderzoek wees uit dat Rhodiola-inname hartkloppingen verminderde, waardoor dezelfde oefening gemakkelijker leek. Daarom is het een zeer effectief supplement voor sporters.

In een studie uit 2012 gepubliceerd in Phytotherapy Research werd onderzoek gedaan naar de effecten van Rhodiola rosea-extract op stress. De resultaten toonden aan dat de deelnemers die Rhodiola rosea innamen een significante vermindering van stresssymptomen ervoeren en beter met stressvolle situaties konden omgaan. Bovendien vertoonden de deelnemers geen bijwerkingen.

In een studie uit 2018 gepubliceerd in Aging and Disease werd onderzoek gedaan naar de neuroprotectieve eigenschappen van Rhodiola rosea. De resultaten suggereren dat Rhodiola rosea gunstige effecten heeft op cognitieve functies en mogelijk een beschermend effect heeft tegen neurodegeneratieve aandoeningen.

Daarnaast werd in een artikel gepubliceerd in Molecules in 2022 de antioxidante werking van Rhodiola rosea onderzocht op door oxidatieve stress geïnduceerde veroudering in mesenchymale stamcellen. De resultaten toonden aan dat Rhodiola rosea-extracten beschermende effecten hadden tegen oxidatieve stress en celveroudering.

Rhodiola Rosea Supplementen

Er zijn veel Rhodiola rosea-supplementen verkrijgbaar in gezondheidswinkels en online. Het wordt aanbevolen om een dosis van 200 mg twee keer per dag in te nemen, bij voorkeur na de maaltijd. Supplementen die zowel rosavine als salidroside bevatten, worden als het meest effectief beschouwd.

Concentratieboost van het merk Natuurlijk Presteren is speciaal ontwikkeld als veilig alternatief voor synthetische concentratiepillen. Bevat alleen de beste nootropic ingredienten, zoals Rhodiola, L-Theanine en Cafeïne. Eén dosering is genoeg voor een werking van 4-5 uur.
Clear Focus van Mindscopic is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan hersenfuncties, zoals de concentratievermogen en leerprestaties. Met ingredienten zoals onder andere Bacopa Monnieri, Rhodiola Rosea Extract en L-Theanine is het een van de beste natuurlijke supplementen voor de hersenen. Ook geschikt voor vegetariers en veganisten.
Breinboost van Natuurlijk Presteren is een natuurlijke nootropic stack met alleen topkwaliteit nootropics, die elkaars werking versterken. Bevat onder andere Bacopa, Rhodiola, Ginseng en NALT. Goed voor betere prestaties voor ongeveer 4-6 uur per dosering. Heeft daarnaast een beschermende werking op het brein.
De ideale manier om de voordelen te ervaren van Rhodiola rosea. Rhodiola Rosea Root capsules bevatten 400mg pure Rhodiola rosea per capsule. Swanson is een premium brand van gezondheids supplementen.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen