Sporten heeft een positieve invloed op je leervermogen.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat verantwoordelijk is voor meer dan 300 processen in het lichaam, variërend van het bevorderen van spiergroei tot het reguleren van energieniveaus. Daarnaast is magnesium essentieel voor de synthese van DNA, RNA en glutathion, de belangrijkste antioxidant in ons lichaam. Opmerkelijk genoeg hebben mensen met HIV en kanker vaak lage glutathionwaarden, wat benadrukt hoe belangrijk voldoende magnesiuminname is voor onze algehele gezondheid.

Symptomen van Magnesiumtekort

Een tekort aan magnesium kan leiden tot diverse negatieve effecten op het lichaam. Veelvoorkomende symptomen zijn vermoeidheid, duizeligheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn en veranderingen in eetlust, zoals overmatige of verminderde eetlust. Bij ernstigere tekorten kunnen paniekaanvallen, migraine, depressie en verhoogde angst optreden. Dit verklaart waarom magnesiumsupplementen ook worden beschouwd als nootropics, stoffen die de cognitieve functie kunnen verbeteren.

Natuurlijke Bronnen van Magnesium

De beste manier om voldoende magnesium binnen te krijgen, is door middel van voeding. Onderzoek heeft aangetoond dat biologische producten hogere gehaltes aan vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, bevatten. Voedingsmiddelen zoals avocado’s, noten (zoals amandelen, cashewnoten en Braziliaanse noten), tofu, zaden (zoals pompoen- en chiazaden) en bananen zijn rijk aan magnesium. Het is dus helemaal niet moeilijk om magnesium op te nemen in je dieet.

Magnesiumsupplementen

Als je last hebt van hersenmist, kan dit wijzen op een tekort aan vitamines en mineralen, waaronder magnesium. Het nemen van magnesiumsupplementen is dan een goed idee. Echter, niet alle supplementen zijn gelijk. Het belangrijkste verschil zit in hoe goed magnesium wordt opgenomen in het lichaam.

Veel magnesium- en mineraalsupplementen die in winkels verkrijgbaar zijn, worden slecht geabsorbeerd. Het is van essentieel belang om niet te kiezen voor de goedkoopste supplementen, omdat deze doorgaans niet effectief genoeg zijn. Hieronder geven we een overzicht van verschillende soorten magnesiumsupplementen en hun eigenschappen.

Magnesiumoxide

Magnesiumoxide is de meest voorkomende en goedkoopste vorm van magnesium, maar het wordt slecht opgenomen in het lichaam en heeft over het algemeen weinig effect. We raden aan om dit supplement te vermijden.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een steeds populairder wordende vorm van magnesium. Het wordt beter opgenomen dan magnesiumoxide. In hogere doseringen kan het een laxerend effect hebben. Het wordt ook aanbevolen voor het kalmeren van het zenuwstelsel, het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaap.

Magnesiumglycinaat

Magnesiumglycinaat staat bekend als een van de beste vormen van magnesiumsupplementen. Het wordt sneller opgenomen door het lichaam en veroorzaakt in tegenstelling tot magnesiumcitraat geen laxerend effect. Hierdoor kun je een hogere dosis innemen zonder bijwerkingen. Magnesiumglycinaat is een iets duurdere vorm van supplement.

Magnesium L-Threonaat

Magnesium L-Threonaat is een relatief nieuwe vorm van magnesium die snel wordt opgenomen. Hoewel er nog weinig onderzoek naar is gedaan, wordt het al bestempeld als een superieure nootropische stof. Het staat bekend als een vorm van magnesium die de bloed-hersenbarrière kan passeren, waardoor het krachtige effecten op de hersenen kan hebben.

Door het kiezen van het juiste magnesiumsupplement en het aanvullen van een gezond dieet, kun je de voordelen van magnesium ten volle benutten en bijdragen aan een optimale gezondheid en cognitieve functie. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je begint met het innemen van supplementen.

Dit product van Natuurlijk Presteren is een magnesium supplement met superieure opnamen. Gemaakt van de twee best opneembare vormen van magnesium, samen met een uniek opname-booster-complex. Helpt daarnaast ook tegen vermoeidheid. Goed voor dagelijks gebruik.
MoodMaster is wetenschappenlijk ontwikkeld om de stemming te verbeteren. Denk aan het verminderen van angst en stress en een beter gevoel van welzijn. Met bekende ingrediënten zoals Ashwagandha extract, L-Tryptofaan, Vitamines D3/B1/B3/B6, Magnesium en meer maakt dit een zeer effectieve nootropic.
Topkwaliteit Magnesium Citraat van Now Foods. Dit product heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan een normale spierwerking. Bevat zeer goed opneembaar magnesiumcitraat. Een top keuze voor het verbeteren van je concentratievermogen. Verkrijgbaar in zowel tablet- als poedervorm.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen