Ongeveer 12 procent van de mensen droomt alleen in zwart-wit. De rest droomt in kleuren.

Magnesium

Magnesium is een mineraal verantwoordelijk voor minstens 300 processen in het lichaam. Van het beheren van de spiergroei naar het reguleren van je energielevels. Daarnaast is magnesium vereist voor de synthese van DNA, RNA en glutathion. Glutathion is de belangrijkste antioxidant die er is. Mensen met HIV en kanker hebben lage waardes in Glutathion. Zo zie je maar hoe belangrijk het is voldoende magnesium te consumeren.

Wat zijn de symptonen van een magnesiumtekort? Als je lichaam te weinig magnesium krijgt, zijn er veel negatieve effecten. Je kan je moe voelen, duizelig, geirriteerd en last hebben van hoofdpijn. Daarnaast beïnvloed het ook je eetlust. Je kan teveel of te weinig eetlust hebben. Bij hogere tekorten zijn er paniekaanvallen, migraines, depressie en verhoogde angst. Hierdoor vallen magnesium supplementen ook onder de categorie nootropics.

De beste manier om magnesium op te nemen is door middel van voedsel. Er is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat organische producten hogere waardes van vitaminen en mineralen hebben, waaronder magnesium. Denk aan voedsel zoals avocado’s, of noten (amandel, cashew en Brazil), tofu, zaadjes (pompoen en chia) en meer. Ook bananen bevatten een hoge waarde van magnesium. Het hoeft dus niet moeilijk te zijn om magnesium in je dieet op te nemen.

Magnesium supplementen

Als je last heb van hersenmist betekent het dat je vitamine en mineraal tekorten hebt. Magnesium supplementen zijn dus een goed idee. Echter zijn sommige supplementen beter dan anderen. Het verschil zit in hoe goed de magnesium wordt opgenomen in je lichaam.

Meeste magnesium en mineraal supplementen die je ziet in de winkels ziet zijn slecht absorberend. Het is uiterst belangrijk dat je niet voor de goedkoopste supplementen gaat, waar je al vanuit kan gaan dat ze niet effectief genoeg zijn. Wij geven je hieronder een beeld van de verschillende soorten magnesium supplementen.

Magnesiumoxide

Magnesiumoxide is de meest voorkomende en goedkoopste vorm van magnesium. Het absorbeert slecht en heeft over het algemeen weinig effect. Wij raden je aan dit supplement te vermijden.

Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is een steeds meer populair wordende vorm van magnesium. Het absorbeerd beter vergeleken met magnesiumoxide. In hogere dosissen is het laxerend. Het is ook aanbevolen voor het kalmeren van de zenuwstelsel, relaxerende effecten en het verbeteren van je slaap.

Magnesium Glycinaat

Magnesium glycinaat is bekend als één van de beste magnesium supplementvormen. Deze wordt ook sneller opgenomen in het lichaam, én heeft vergeleken met magnesiumcitraat geen laxerende effecten. Hierdoor kan je dus een hogere dosis innemen zonder bijwerkingen. Magnesium glycinaat is een duurdere supplement.

Magnesium L-Threonate

Dit nieuwe vorm van magnesium is recentelijk ontwikkelt en absorbeert heel snel. Er is nog weinig onderzoek hiernaar gedaan, maar het wordt al een superstar nootropic genoemd. Het staat bekend als een vorm van magnesium dat dat de bloed-hersenbarrière (de grens tussen de hersenen en de rest van het lichaam) oversteekt. Het heeft hierdoor extra sterke effecten op de hersenen.

Dit product van Natuurlijk Presteren is een magnesium supplement met superieure opnamen. Gemaakt van de twee best opneembare vormen van magnesium, samen met een uniek opname-booster-complex. Helpt daarnaast ook tegen vermoeidheid. Goed voor dagelijks gebruik.
MoodMaster is wetenschappenlijk ontwikkeld om de stemming te verbeteren. Denk aan het verminderen van angst en stress en een beter gevoel van welzijn. Met bekende ingrediënten zoals Ashwagandha extract, L-Tryptofaan, Vitamines D3/B1/B3/B6, Magnesium en meer maakt dit een zeer effectieve nootropic.
Topkwaliteit Magnesium Citraat van Now Foods. Dit product heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt bij aan een normale spierwerking. Bevat zeer goed opneembaar magnesiumcitraat. Een top keuze voor het verbeteren van je concentratievermogen. Verkrijgbaar in zowel tablet- als poedervorm.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen