Informatie kan door je hersenen reizen met een snelheid van ongeveer 400 km per uur.

Lemon Balm

Lemon Balm, ook wel bekend als citroenmelisse, is een plant met een citroengeur en behoort tot de lipbloemfamilie. Deze plant is afkomstig uit Centraal-Azië en het Middellandse Zeegebied. Het wordt voornamelijk gebruikt als kruid in verschillende keukens. Tevens is de olie van Lemon Balm wereldwijd een populair product.

De invloed van Lemon Balm op de hersenen

Lemon Balm wordt al lange tijd gebruikt als supplement en ook als thee. Het heeft een effect op de GABA-receptoren, waardoor het een kalmerend effect heeft en stress kan verminderen. Daarnaast beïnvloedt het ook de acetylcholinereceptoren. Hierdoor is het een populair supplement voor de hersenen. In Amerika wordt deze plant geteeld voor commerciële producten en gebruik.

Onderzoeken naar Lemon Balm

In een onderzoek uit 2002, gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacology, Biochemistry and Behavior, werd de invloed van Lemon Balm-extract op de cognitieve functie onderzocht. De deelnemers kregen dagelijks doses van 300, 600 mg en 900 mg Lemon Balm-extract toegediend. Uit de resultaten bleek dat bij een dosis van 600 milligram een meetbare verandering werd waargenomen in de stressniveaus van de deelnemers. Ze meldden zich kalmer te voelen en hadden een verbeterde rekenvaardigheid. Deze combinatie van kalmte en focus maakt Lemon Balm een geschikte noötropica voor bijvoorbeeld studeren of lange werksessies.

Een onderzoek uit 2011, gepubliceerd in het tijdschrift Toxicology and Industrial Health, onderzocht de beschermende effecten van Lemon Balm-thee tegen radioactieve schade. De studie omvatte 55 deelnemers, waarbij werd gekeken naar de mate van plasma-DNA-schade en oxidatieve schade. De resultaten toonden aan dat Lemon Balm-thee zeer effectief was bij het verminderen van DNA-schade en het tegengaan van oxidatieve schade.

Een ander onderzoek uit 2011, gepubliceerd in het tijdschrift Neurochemical Research, onderzocht de effecten van Lemon Balm op de groei van hersencellen. De bevindingen toonden aan dat Lemon Balm de groei van hersencellen stimuleerde, wat het een veelbelovend supplement maakt voor mensen met de ziekte van Alzheimer of andere aandoeningen waarbij de hersengezondheid wordt aangetast. Combinatie van Lemon Balm-extract met andere hersenstimulerende supplementen kan mogelijk een optimaal effect hebben.

Recente onderzoeken hebben ook aanvullende voordelen van Lemon Balm aan het licht gebracht. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, onderzocht de effecten van Lemon Balm-extract op stemming en cognitie bij gezonde jongvolwassenen. De resultaten toonden aan dat het gebruik van Lemon Balm-extract leidde tot een verbeterde stemming, verhoogde rust en alertheid, en verminderde mentale vermoeidheid.

Deze onderzoeken benadrukken de potentie van Lemon Balm als een veelzijdig kruid met gunstige effecten op de stemming, cognitie, slaap en de hersengezondheid.

Met de kortingscode NootropicNL ontvang je 15% op alle natuurlijke supplementen voor concentratie, een betere stemming of energie.

Op zoek naar betere nachtrust? SleepWell Spray van MindScopic is een wetenschappelijk ontwikkeld product om de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren. Met natuurlijke ingredienten zoals kamille extract, passiebloem extract, citroenmelisse en melatonine.

Vitotaal Citroenmelisse werkt rustgevend voor de maag en darmen en bevordert een gezonde slaap. Per capsule maar liefst 300mg extract van het blad van Citroenmelisse. Kan langdurig gebruikt worden.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen