Er is geen bewijs dat iemand met grotere hersenen slimmer is, dan iemand met kleinere hersenen.

Lemon Balm

Lemon balm is ook wel bekend in Nederland als citroenmelisse. Het is een naar citroen ruikende plant die tot de lipbloemfamilie hoort. Deze plant kan je vinden in Centraal-Azie en het Middellandse Zeegebied. Het wordt voornamelijk gebruikt als kruid in verschillende keukens. Ook is de olie ervan een populair product wereldwijd.

De werking van lemon balm op de hersenen

Lemon balm wordt al een lange tijd gebruikt als supplement en ook als thee. Het heeft een effect op de GABA-receptoren, waardoor het een kalmerend effect heeft en goed is tegen stress. De acetylcholine receptoren worden ook aangesproken. Hierdoor is het een populair supplement voor de hersenen. In Amerika wordt deze plant geteeld voor commerciële producten en gebruik.

Onderzoeken naar lemon balm

In een onderzoek in 2002 door Pharmacology, Biochemistry and Behavior dienen ze 300, 600mg en 900mg lemon balm-extract dagelijks toe aan hun kandidaten. Er werd vooral gelet op veranderingen in cognitieve functie. Dit hebben ze gemeten met een stresstest. Bij 600 miligram werd een duidelijk meetbare verandering in de stresslevels van de kandidaten gemeten. De kandidaten zeiden zich kalmer te voelen en konden opeens een stuk beter rekenen. Deze combinatie van kalmte en focus maakt het een perfecte nootropic. Het is ideaal voor bij het studeren of lange werksessies.

De meeste supplementen die een stimulerend effect hebben op de hersenen, hebben ook een antioxiderend effect. In een onderzoek in 2011 door Toxicology and Industrial Health wilden ze meten of een lemon balm-theekuur een beschermend effect heeft tegen radioactiviteit. Ze hebben deze kuur getest op 55 mensen, waaruit bleek dat het zeer effectief is tegen plasma DNA-schade en ook helpt tegen oxidatieve schade.

Nog een onderzoek in 2011 door Neurochemical Research bewees dat lemon balm de groei van de hersencellen stimuleert. Dit maakt het een goed supplement voor mensen die de ziekte van Alzheimer’s hebben, of andere ziektes waardoor de gezondheid van de hersenen achteruit gaat. Je kan lemon balm-extract combineren met andere hersenstimulerende supplementen voor optimaal effect.

Met de kortingscode NootropicNL ontvang je 15% op alle natuurlijke supplementen voor concentratie, een betere stemming of energie.

Op zoek naar betere nachtrust? SleepWell Spray van MindScopic is een wetenschappelijk ontwikkeld product om de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren. Met natuurlijke ingredienten zoals kamille extract, passiebloem extract, citroenmelisse en melatonine.

Vitotaal Citroenmelisse werkt rustgevend voor de maag en darmen en bevordert een gezonde slaap. Per capsule maar liefst 300mg extract van het blad van Citroenmelisse. Kan langdurig gebruikt worden.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen