De hersenen genereren ongeveer 12 tot 25 watt electriciteit. Dat is genoeg om om een klein lampje op te lichten.

Huperzine-A

Huperzine-A, oftewel selagine is een stof uit de plant Huperzia. Eén van de vele planten met een krachtige, positieve werking op het brein. De afname van cognitieve functies wordt veroorzaakt door de afbraak van acetylcholine. Huperzine-A verhindert die afbraak waardoor het ook een effectieve supplement is tegen de ziekte van Alzheimer. Huperzine-A is een sterke en niet te missen nootropic. Het werd al een lange tijd gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde.

De effecten van Huperzine-A

In tegenstelling tot andere middelen die de stoffen in je brein veranderen, heeft huperzine-A weinig bijwerkingen. Bij andere middelen kan je snel last krijgen van duizeligheid en diarree. Huperzine-A wordt ook wel gebruikt voor het toedienen van anesthesie, waardoor je geheugen na het wakker worden sneller hersteld. Al deze toedieningen maken dit stofje erg interessant.

In 1999 is er een klein onderzoek gedaan in de Chinese Acta Pharmacologica Sinica naar huperzine-A. Voor de studie werden 68 studenten dagelijks een huperzine-A supplement toegediend en een placebo. Na vier weken bleek dat de studenten bij wie de supplement werd toegediend grote verbeteringen waren met het leerprocess en het geheugen. Er is verder weinig onderzoek hiernaar gedaan, maar dat zal in de komende jaren veranderen aangezien de interesse in dit supplement groeit. Het wordt inmiddels wereldwijd verkocht.

De voordelen van huperzine-A zijn niet direct te voelen. Om maximum effect te behalen zal je dit enkele weken moeten innemen. Over de veiligheid weten we nog weinig. Er zijn wel enige zorgen over bijwerkingen bij mensen met nieraandoeningen, leverfunctiestoornissen, hartziektes en astma. Het wordt dan ook aangeraden om eerst je huisarts te raadplegen voor het nemen van dit supplement.

Met de kortingscode NootropicNL ontvang je 15% op alle natuurlijke supplementen voor concentratie, een betere stemming of energie.

Orthonat Alzezine Capsules is een plantenassociatie die gunstig is voor het geheugen. Tegen de leeftijd van 65 jaar kan geheugenverlies frequenter worden, vooral over recente gebeurtenissen: het vergeten van een nieuw telefoonnummer, van een boodschappenlijstje, moeilijkheden om nieuwe informatie te onthouden, om objecten en gezichten te herkennen. Dit product bevat Huperzine-A, Gingko Biloba en Huperzia serrata extracten.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen