Informatie kan door je hersenen reizen met een snelheid van ongeveer 400 km per uur.

Groene Thee

Camellia sinensis, oftwel groene thee is één van de langst gebruikte nootropics. Groene thee wordt gemaakt door minimale oxidatie tijdens de productie. Het was vooral populair in China en Japan, maar wordt inmiddels ook al een lange tijd in de westerse landen gedronken. Er wordt beweert dat het een van de gezondste dranken is om te nuttigen. We vertellen je meer over de werking van groene thee en het effect op de hersenen.

L-Theanine en matcha

Groene thee bevat L-Theanine, een aminozuur dat ervoor zorgt dat je meer alert bent en een beter denkvermogen hebt. Echter, één kopje groene thee is niet genoeg om een maximaal effect te bereiken. Matcha is hiervoor perfect. Matcha is een groene thee dat vóór het oogsten weken in de schaduw wordt geplaatst. Hierdoor wordt de plant donkerder en de L-Theaninewaarden velen malen hoger. Je drinkt matcha anders dan normale groene thee. Het is gebruikelijk om matchapoeder in het geheel te consumeren, gemixt als thee met heet water.

In Japan is matcha zo populair dat ze er alles van maken: drankjes, cakes en toetjes. Verwacht echter niet dat een cake veel positieve effecten zal hebben. Als je jouw breinfuncties wilt verbeteren, is het heel belangrijk om op je suikerinname te letten. Daarom raden we aan om matcha te consumeren als drankje, met geen of weinig suiker. Inmiddels is matcha ook in Nederland verkrijgbaar. Let wel goed op de kwaliteit ervan. Matcha van ceremoniële en premium kwaliteit zijn vrij prijzig, maar hebben het meeste effect. Een goede matchapoeder hoort er felgroen uit te zien.

Matcha kan je op verschillende manieren bereiden. We raden je aan één of twee theelepels poeder te mixen met 10 ml kokendheet water. Vervolgens hete melk (voor een romige smaak) erbij voegen en goed roeren. Ook zonder melk is het goed te consumeren.

Concentratieboost van het merk Natuurlijk Presteren is speciaal ontwikkeld als veilig alternatief voor synthetische concentratiepillen. Bevat alleen de beste nootropic ingredienten, zoals Rhodiola, L-Theanine en Cafeïne. Eén dosering is genoeg voor een werking van 4-5 uur.

Clear Focus van MindScopic is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan het functioneren van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen. Met een unieke mix van natuurlijke hersenboostende ingrediënten zoals L-Theanine, Bacopa Monnieri, Rhodiola Rosea, Cafeïne, Alpha GPC en meer.

Proviform L-Theanine Forte is een voedingssupplement in capsulevorm met het aminozuur L-Theanine, uitsluitend gehaald uit groene thee bladeren. Eén vegacap bevat maar liefst 200mg L-Theanine en is voldoende voor een dagelijkse dosering. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen