Als je te veel alcohol consumeert, kunnen de hersenen tijdelijk geen nieuwe herinneringen aanmaken.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt in het functioneren van het geheugen en cognitieve functies. Het maakt deel uit van de celmembranen in neuronen en zenuwcellen, en speelt een cruciale rol bij het beschermen van cellen en het bevorderen van cel-naar-cel communicatie. Hoewel het moeilijk is om voldoende fosfatidylserine uit de voeding te halen, heeft het gebruik van supplementen steeds meer aan populariteit gewonnen, vooral als nootropic.

Verandering in bronnen van fosfatidylserine

Vroeger werden fosfatidylserine-supplementen vaak gewonnen uit de hersenen van koeien. Echter, vanwege het risico op besmetting met de gekkekoeienziekte, is dit aanzienlijk afgenomen in populariteit. Tegenwoordig wordt fosfatidylserine vaak gewonnen uit sojabonen, wat blijkt uit onderzoek dat aangeeft dat soja zeven keer zoveel fosfatidylserine bevat per 100 gram. Naast soja is zonnebloem ook een populaire bron van dit voedingsstofje.

Fosfatidylserine-rijke voedingsmiddelen

Het is belangrijk om een goed voedingsschema te hebben dat rijk is aan fosfatidylserine voordat je overweegt een supplement in te nemen. Voedingsmiddelen die fosfatidylserine bevatten, zijn onder andere vette vis, verschillende soorten vlees en bonen. Denk bijvoorbeeld aan runderhersenen, makreel, haring, paling en tonijn. Deze voedingsmiddelen bevatten ook andere gunstige stoffen die essentieel zijn voor het lichaam en de hersenen.

De voordelen van fosfatidylserine-supplementen

Er zijn duizenden onderzoeken uitgevoerd naar fosfatidylserine, zowel bij dieren als bij mensen, en de voordelen van het innemen van dit voedingsstofje zijn goed gedocumenteerd. Enkele voordelen zijn onder andere een beter geheugen, verbeterde concentratie, verhoogde alertheid en beter leervermogen. Fosfatidylserine heeft ook een positief effect op depressie en kan helpen bij het voorkomen van hersenschade veroorzaakt door stress en fysieke training. Het reguleert bovendien het stresshormoon cortisol.

Onderzoek heeft aangetoond dat fosfatidylserine vooral effectief is bij mensen met veel stress, in vergelijking met mensen met minder stress. Dit komt waarschijnlijk doordat mensen met minder stress al lagere cortisolwaarden hebben.

Dosering en gebruik van fosfatidylserine-supplementen

Het wordt aanbevolen om dagelijks 200 mg fosfatidylserine-extract in te nemen. Als je veel prestaties moet leveren als student of op het werk, en daardoor veel stress ervaart, kan dit supplement perfect voor jou zijn. Controleer altijd het etiket om te zien uit welke bron het supplement wordt gehaald. Voordat je het supplement probeert, is het belangrijk om te controleren of je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten. Voor optimaal resultaat wordt geadviseerd om dit supplement gedurende 6 tot 12 weken in te nemen. Fosfatidylserine-supplementen zijn verkrijgbaar bij gezondheidswinkels en webshops.

 

Fosfatidylserine is goed voor het geheugen en concentratievermogen en kan helpen om beter te reageren bij spanning en inspanning. Tevens heeft het een gunstige werking op oriëntatie en concentratie en kan het de prikkeloverdracht tussen cellen bevorderen.
Vitakruid Geheugenformule bevat een baanbrekende formule met gepatenteerde voedingsstoffen, verwerkt in een internationale cocktail (waaronder Fosfatidylserine). Deze formule is niet alleen geschikt voor de ouder wordende pensionaris, maar ook voor de ploeterende student en de mentaal hardwerkende groep ertussen in.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen