Langdurige stress kan ervoor zorgen dat je hersenen kleiner worden.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een voedingsstof dat deel is van je celmembraam. Het is aanwezig in neuronen en zenuwcellen en is van groot belang op de werking van geheugen en cognitieve functies. Fosfatidylserine beschermt de cellen en zorgt voor cel-naar-cel communicatie. Het is moeilijk om voldoende van dit voedingsstofje te halen uit je dieet. Dit maakt het een populair supplement en nootropic.

De supplementen werden vaak gehaald uit de hersenen van koeien. Echter werd het door de gevaar van besmetting van de gekkekoeienziekte aanzienlijk minder populair. Tegenwoordig wordt het vaak uit sojabonen gehaald. Uit onderzoek blijkt ook dat per 100 gram, soja zeven keer zoveel fosfatidylserine bevat. Naast soja is zonnebloem ook een populaire bron voor dit voedingsstofje.

Voeding met fosfatidylserine

Voor het innemen van het supplement is het belangrijk dat je een goed voedingsschema hebt. Fosfatidylserine komt voor in onder andere vette vis, diverse soorten vlees en ook in bonen. Denk bijvoorbeeld aan runderhersenen, makreel, haring, paling en tonijn. Deze bevatten ook andere gunstige stoffen die nodig zijn voor het lichaam en de hersenen.

De voordelen van fosfatidylserine-supplementen

Er zijn inmiddels duizenden onderzoeken gedaan van fosfatidylserine, zowel op dieren als op mensen. Er zitten veel voordelen aan het innemen van dit voedingsstofje, zoals; een beter geheugen, betere concentratie, alertheid en beter leren. Ook werkt het goed tegen depressie en voorkomt het hersenschade door stress en fysieke training. Het reguleert het stresshormoon cortisol.

Uit onderzoek blijkt dat fosfatidylserine effectiever is op mensen met veel stress, dan op mensen met minder stress. Waarschijnlijk is dit omdat de mensen met minder stress al lagere waarden van cortisol hebben.

Fosfatidylserine-supplementen: dosering en gebruik

We raden je aan om 200mg fosfatidylserine-extract per dag in te nemen. Moet je veel presteren als student of op het werk en ervaar je daardoor veel stress? Dan is dit supplement perfect voor jou. Op het label staat uit welk bron het wordt gehaald. Voordat je het uitprobeert is het belangrijk om te checken of je niet allergisch bent voor één van de stoffen. Voor een optimaal effect dien je dit supplement 6 tot 12 weken in te nemen. Fosfatidylserine-supplementen zijn te halen bij gezondheidswinkels en webshops.

Fosfatidylserine is goed voor het geheugen en concentratievermogen en kan helpen om beter te reageren bij spanning en inspanning. Tevens heeft het een gunstige werking op oriëntatie en concentratie en kan het de prikkeloverdracht tussen cellen bevorderen.
Vitakruid Geheugenformule bevat een baanbrekende formule met gepatenteerde voedingsstoffen, verwerkt in een internationale cocktail (waaronder Fosfatidylserine). Deze formule is niet alleen geschikt voor de ouder wordende pensionaris, maar ook voor de ploeterende student en de mentaal hardwerkende groep ertussen in.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen