De hersenen bestaan uit drie grote delen: de grote hersenen, de kleine hersenen en de hersenstam.

Natuurlijke nootropics

Wil je jouw denkvermogen of focus verbeteren? Er zijn veel natuurlijke middelen die je hierbij kunnen helpen. Dit noemen wij natuurlijke noötropicum, of in het Engels nootropics en smartdrugs. Dit is niet de smartdrugs die wij kennen, die in de smartshop te krijgen zijn en waarvan je hallucineert.

Al een lange tijd voordat het woord nootropic bedacht werd, waren mensen al bezig met het volgen van een dieet voor een beter gezondheid. Niet alleen voor het lichaam over het algemeen, maar ook voor de hersenen. We hebben het over duizenden jaren waarbij de mensheid met gezondheid bezig is.

In deze tijden is het belangrijker dan ooit te voren om mentaal goed te presteren. Mensen werken zich suf en lopen constant achter deadlines aan. Hoe kun je meer presteren in een dag? Het gaat er echter niet om hoe hard je werkt, maar hoe slim je werkt. Met het gebruik van nootropics, kan je ervoor zorgen dat je langer gefocust blijft en het geheugen verbetert. Echter is het heel slim als je aan de slag gaat met natuurlijke wijzes, voordat je ook maar denkt aan Racetams en andere synthetische nootropics.

Je vraagt je nu vast af wat natuurlijke nootropics zijn en hoe ze precies te werk gaan. Wat voor de een werkt, werkt niet altijd voor de ander. Wij leggen elke nootropic onder het vergrootglas en bieden jou de kennis om hiermee aan de slag te gaan. Lees hieronder meer over de huidig bekende, natuurlijke nootropics.

Met de kortingscode NootropicNL ontvang je 15% op alle natuurlijke supplementen voor concentratie, een betere stemming of energie.

Cordyceps Sinensis

Cordyceps Sinensis, een nootropische paddenstoel uit de Himalaya, verbetert geheugen, concentratie en hersengezondheid door zijn antioxidanten en bloedstroom bevorderende eigenschappen. Populair voor mentale helderheid en cognitieve prestaties.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba, een nootropische plant, wordt al lang geprezen om zijn cognitieve voordelen. Het staat bekend om het verbeteren van het geheugen, de concentratie en de algemene hersenfunctie. Ginkgo Biloba verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen en heeft antioxidante eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor diegenen die hun mentale scherpte willen bevorderen.

Groene Thee

Groene thee, een nootropische drank, staat bekend om zijn bevorderlijke effecten op de hersenfunctie. Het bevat cafeïne en L-theanine, die de alertheid en concentratie verhogen. Deze combinatie verbetert het geheugen en de cognitieve vaardigheden. Groene thee biedt een gezond alternatief voor een scherpe geest en wordt vaak gebruikt om de mentale prestaties te ondersteunen.

Huperzine-A

Huperzine-A, een nootropische stof, wordt gewonnen uit de Chineese mosplant Huperzia Serrata. Het staat bekend om zijn vermogen om de niveaus van acetylcholine in de hersenen te verhogen, wat leidt tot verbeterde cognitieve functies zoals geheugen, concentratie en leervermogen. Huperzine-A wordt vaak gebruikt als een supplement om de mentale helderheid te bevorderen en de neurologische gezondheid te ondersteunen.

Lion’s Mane

Lion’s Mane, ook wel bekend als de “Igelzwam,” is een nootropische paddenstoel met veelbelovende voordelen voor de hersenen. Het bevat bioactieve stoffen die de groei van zenuwcellen stimuleren en de productie van zenuwgroeifactoren bevorderen. Dit kan leiden tot verbeterde cognitieve functies, zoals geheugen en concentratie. Lion’s Mane wordt steeds populairder als een natuurlijk supplement om de hersenprestaties te ondersteunen.

Reishi

Reishi, ook wel bekend als de “lingzhi-paddenstoel,” is een nootropische schimmel die gewaardeerd wordt om zijn gunstige effecten op de hersenen. Het bevat adaptogenen die stress kunnen verminderen en de mentale helderheid kunnen bevorderen. Reishi staat bekend om zijn kalmerende werking en ondersteuning van een gezonde slaap, wat kan bijdragen aan een betere cognitieve functie en algehele hersengezondheid.

Relora

Relora is een nootropisch supplement dat kruidenextracten combineert van Magnolia officinalis en Phellodendron amurense. Het staat bekend om zijn angstverminderende en stressverlichtende eigenschappen, wat kan bijdragen aan een verbeterde cognitieve functie. Relora wordt vaak gebruikt om de mentale helderheid te ondersteunen en het algemene welzijn te bevorderen, zonder bijwerkingen van slaperigheid of verslaving.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen