Ongeveer 12 procent van de mensen droomt alleen in zwart-wit. De rest droomt in kleuren.

Panax Ginseng

Panax ginseng staat ook wel bekend als Chinese of Koreaanse ginseng. Het wordt al circa 2000 jaren gebruikt in de geneeskunde. Het heeft veel gezonde werkingen in het lichaam, daarom is het een populair supplement. Naar schatting gaat er jaarlijks 200 miljoen dollar aan Panax ginseng-supplementen over de toonbank. Maar wist je dat deze medicijn ook populair is als nootropic? Het heeft namelijk ook een gezonde werking op de hersenen. Daar gaan we het over hebben.

De effecten van panax ginseng

Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de effecten van Panax ginseng op de hersenen. In 2010 heeft de Britse Human Psychopharmacology het langetermijneffect van ginseng onderzocht op 30 kandidaten. Een dosis van 200mg zorgde ervoor dat er minder stemmingswisselingen waren. Daarnaast gaf 400mg over het algemeen een kalmerend effect, waardoor het geschikt is als nootropic.

Een ander onderzoek waarin Amerikaanse ginseng werd getest, toonde positieve effecten op het geheugen en de cognitieve vaardigheden. Naast Panax ginseng zijn er ook veel andere ginseng die allemaal positieve effecten hebben op het lichaam en de hersenen.

Over het algemeen is het beter om natuurlijke nootropics te gebruiken. Er zijn momenteel veel synthetische nootropics te verkrijgen, voornamelijk op dokters prescriptie. Pillen zoals modafinil zijn erg populair, maar niet per se de juiste keuze. Een Brits onderzoek toonde aan dat het gebruik van ginseng en bacopa betere effecten heeft op de hersenen dan modafinil.

Ook is Panax ginseng een goed supplement voor geestelijke aandoeningen zoals autisme. Veel reguliere medicijnen hebben zware bijwerkingen. Het natuurlijke supplement Panax ginseng zou een goede optie kunnen zijn. De positieve effecten van ginseng op autisme zijn vergelijkbaar met het synthetische medicijn piracetam. Volgens een onderzoek van de Journal of Dietary Supplements heeft ginseng positieve effecten op mensen met autisme. Daarnaast is het ook een goed supplement voor mensen met de ziekte van Parkinson.

AOV 817 Panax Ginseng is een voedingssupplement van het merk AOV. Het bevat 450 mg gestandaardiseerd Koreaanse ginseng-extract per vegacaps. Goed voor het concentratievermogen en het geheugen. Twee keer per dag innemen tijdens een maaltijd voor optimaal effect.
Breinboost van Natuurlijk Presteren is een natuurlijke nootropic stack met alleen topkwaliteit nootropics, die elkaars werking versterken. Bevat onder andere Bacopa, Rhodiola, Ginseng en NALT. Goed voor betere prestaties voor ongeveer 4-6 uur per dosering. Heeft daarnaast een beschermende werking op het brein.

Tai Ginseng Vloeibaar is een voedingssupplement met Panax ginseng en verschillende kruidenextracten. Dit product wordt volgens de nieuwste ervaringen in de moderne wetenschap ontwikkeld. Tai-Ginseng ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij vermoeidheid.

Een krachtige adaptogene formule met gestandiseerde plantenextracten. Ideaal in tijden van veel stress of wanneer je over je mentale grenzen heen bent gegaan. Met Rhodiola Rosea extract en ginseng, die de mentale balans en gemoedstoestand ondersteunen. Ook goed voor dagelijks gebruik.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen