Menselijke hersenen bevatten ongeveer 100 miljard neuronen.

Reishi

Reishi, ook wel bekend in het Nederlands als lakzwam, is een paddenstoel die eetbaar is en dagelijks geconsumeerd kan worden om het immuunsysteem te reguleren. Deze paddenstoel komt oorspronkelijk uit warme en vochtige gedeeltes van Azië. Het wordt al een lange tijd gebruikt in de Oosterse geneeskunde. Tegenwoordig worden er wereldwijd nootropicsupplementen gecreëerd van Reishi-extract. Maar wat doet dit precies? Lees hieronder meer.

De effecten van Reishi

Een van de belangrijkste effecten van de lakzwam, is dat het je immuunsysteem boost. Een onderzoek geeft aan dat de moleculen die je kan vinden in de lakzwam, de activiteit van een type witte bloedcel kan verbeteren. Dit zorgt ervoor dat het lichaam infecties en kanker kan bestrijden. Echter is de lakzwam nog relatief nieuw op de markt en zijn de effecten ervan weinig bestudeerd.

Een ander onderzoek geeft aan dat de lakzwam ook goed is tegen vermoeidheid en depressie. Bovendien verhoogt het de levenskwaliteit. Volgens het onderzoek waren de resultaten al na acht weken zichtbaar. De deelnemers hadden door het innemen van de supplementen minder last van angst en depressie. Ook is het een goed idee om het lakzwamextract in te nemen voordat je last hebt van negatieve symptonen.

Ook is het effectief tegen allergieën. Onderzoeken hebben hier studie naar gedaan en wat blijkt is dat Reishi-extract de histaminewaardes verlagen, waardoor je minder last hebt van allergieën. Een ander positief effect is dat de proteïnen in het extract je bloeddruk verlagen.

Al met al is het perfect om Reishi toe te voegen aan je dieet. Je kan het innemen als thee, maar er zijn ook andere vormen beschikbaar, zoals Reishi in poedervorm of extract in pillen. In Nederland is dit ook een opkomend en bekend supplement, wat je zowel online kan bestellen of in gezondheidswinkels kan vinden.

Superfoodies Reishi Mushroom Extract CALMNESS is een krachtig poeder op basis van Reishi paddestoelen. Het extract is goed te gebruiken door smoothies (warme) dranken of vloeibare gerechten zoals ontbijten. Heeft een geneeskrachtige werking op het immuunsysteem. Een halve theelepel per dag is voldoende.

Mattisson HealthStyle Reishi Premium is een voedingssupplement in capsulevorm. Eén tot driemaal 1 capsule gebruiken per dag voor gewenste effect. Bevat 400mg Reishi Premium per vegetarische capsule. Ondersteunt een gezonde psychologische functie, goed te gebruiken in tijden van stress.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen