Er is geen bewijs dat iemand met grotere hersenen slimmer is, dan iemand met kleinere hersenen.

Cordyceps Sinensis

Cordyceps sinensis is een schimmel, ook wel bekend als de rupsschimmel of Yartsa Gunbu. Deze schimmel wordt al 200 jaar gebruikt voor medicinale doeleinden. Het werd hoog in de bergen wild geplukt, in zowel Tibet en China. Na extensief onderzoek en cultivatie is het inmiddels al tientallen jaren wereldwijd verkrijgbaar als supplement. Het is vooral populair bij sporters.

De voordelen van cordyceps sinensis

Cordyceps is nog weinig getest. De voordelen hiervan zijn vooral geconcludeerd door het testen op dieren. Eén van de voordelen is dat het helpt met sportprestaties. Aangezien de grens tussen lichamelijke en geestelijke prestaties erg nauw is, wordt cordyceps sinensis ook gezien als nootropic, oftewel een breinsupplement. Waarom het helpt met trainen? Het bevat het stofje ATP, wat essentieel is voor het leveren van energie naar de spieren.

In de Chinese Journal of Integrative Medicine werd er onderzoek gedaan naar het C4-type van dit supplement (de laatste en meest effectieve cultivatie). De deelnemers kregen 3 gram cordyceps sinensis per dag, voor een periode van zes weken. Na het einde van de onderzoek bleek dat de deelnemers die deze schimmel innamen een verhogen van 7% hadden op hun VO2 max. De VO2 max meet je fysieke conditie aan de hand van de maximale hoeveelheid zuurstof die jouw lichaam per minuut op kan nemen.

Maar dat is niet alles. De cordyceps bevat antioxidanten waardoor de verouderingsproces wordt vertraagd. Daarnaast kan cordyceps ook helpen het geheugen en de seksuele functie te verbeteren. Het kan de groei van tumoren vertagen. Er is nog meer, want cordyceps bevat een speciale type suiker dat helpt met het behandelen van type 2 diabetes. Last but not least, het helpt ook tegen infecties! Veel redenen dus om een cordyceps sinensis in je dieet te nemen. Vele cordyceps-supplementen zijn te verkrijgen in gezondheidswinkels en webshops.

Let wel op: ondanks dat het een relatief veilige supplement is, zijn de supplementen niet extensief getest op zwangere vrouwen. Voor hen wordt het daarom afgeraden. Niet combineren met auto-immuunziektes. Denk eraan dat bij gebruik van cordyceps je bloedstolling wordt vertraagd, waardoor bloedingen minder snel stoppen.

Mattisson HealthStyle Cordyceps Poeder is een voedingssupplement op basis van Cordyceps Sinensis. Dit product bevat biomassa poeder met een hoge concentratie werkzame stoffen. Makkelijk te mengen met water, in een smoothie of shake. Een of tweemaal per dag voor optimaal effect.

Bonusan Cordyceps Sinensus Mycelium Capsules is een voedingsupplement in capsulevorm op basis van Codyceps sinensis. Bevat uitsluitend de schimmeldraden. Gestandaardiseerd op 6% cordycepszuren. Dit product wordt veel gebruikt onder de sporters. Een tot driemaal per dag voor optimaal effect.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen