De bloedvaten in je hersenen zijn lang genoeg om vier keer de wereld rond te gaan.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba is ook wel bekend in het Nederlands als de Japanse notenboom, oftwel ginkgo. De supplementen hiervan zijn één van de best verkopende in zowel Nederland als in Amerika. De zaden van deze boom worden al duizenden jaren gebruikt in het traditionele Chinese geneeskunde. Deze werden gekookt en opgegeten. De boom wordt tegenwoordig helaas gezien als uitstervende, mede door de atoombom op Hiroshima. Lees meer over de voordelen van ginkgo hieronder.

De voordelen van Ginkgo Biloba

Ginkgo’s antioxidante waardes zijn heel hoog en dit kan de reden zijn waarom het zoveel voordelen heeft voor de gezondheid. De antioxidante effecten worden verzoorzaakt door de flavonoids en terpenoids, waardoor het hersenweefsel wordt beschermd tegen schadelijke, vrije radicalen.

Een ziekenhuis in Shanghai heeft in 2012 studie gedaan naar de werking van ginkgo biloba. De deelnemers hadden allemaal klachten over hun geheugen en breinwerking. Er werd hun 60mg ginkgo bilobaextract gegeven per dag, gedurende zes maanden. De scores van de breinwerking van de deelnemers gingen hierdoor aanzienlijk omhoog. In 2013 onderzocht PLOS de effecten van ginkgo biloba-extract bij inname gedurende twintig jaar. Ze concludeerden dat de cognitieve functies van ginkgo gebruikers minder snel verslechtert over tijd.

Ginkgo biloba heeft vele voordelen voor de werking van de hersenen. Zo staat het bekend voor het verbeteren van de geheugen. Het heeft antistollende stoffen en is goed voor de bloedsomloop. Ook blijkt uit onderzoek dat het goed is voor de ogen en oren. Heb je last van een depressie of andere psychische stoornis? Dan kan een dagelijkse inname van ginkgo-extract je psyche verbeteren.

Ginkgo-extract is tegenwoordig overal in Nederland verkrijgbaar. Zowel in webshops als gezondheidswinkels. Het wordt verkocht in de vorm van capsules en poeder. Begin met een lage dosis en kijk welk effect het op je heeft. Als je last van bijwerkingen hebt, is het misschien niet de juiste nootropic voor jou.

Pas op met het combineren van andere middelen en medicijnen. Gebruik van ginkgo biloba kan ook enige bijwerkingen hebben, zoals misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, maagpijn en allergische reacties. Daarnaast niet te combineren met bloedverdunners, antidepressivum en ibuprofen.

Ginkgo Biloba Extract is een voedingssupplement gemaakt van 60mg Ginkgo Biloba per capsule, samengesteld door topmerk Swanson Health. Dit product bevat 24% glycosiden, 6% terpeenlactonen en minder dan 5ppm ginkgolinezuren. Neem 1 capsule bij het ontbijt en avondeten voor optimale effect.

Ginkgo Biloba Standarized Extract is een voedingssupplement van 120mg pure Ginkgo Biloba per capsule in de natuurlijke vorm. Gemaakt door Puritan’s Pride, waar een gezonde lifestyle voorop staat. Neem 2 capsules per dag voor optimale effect. Er zitten 100 capsules in één verpakking.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen