De hersenen zijn het meest complexe orgaan in jouw lichaam.

Shankhpushpi

Shankhpushpi is ook wel bekend als convolvulus pluricaulis. Het is een kruid dat te vinden is in India en Birma. Alle delen van deze kruid hebben therapeutische doeleinden. Shankhpushpi wordt al langere tijd gebruikt als medicijn in India en China, voornamelijk voor het behandelen van hoest, slaapproblemen, epilepsie en meer. Daarnaast bestrijdt het ook psychische klachten zoals angst en depressie.

Met shankhpushpi bedoelen we de hele plant. In verschillende delen van de wereld wordt de naam shankhpushpi ook gebruikt voor andere planten, wat verwarring veroorzaakt. Echter, als je naar nootropic-supplementen zoekt, kan je er zeker van zijn dat het om de juiste shankhpushpi gaat.

De voordelen van shankhpushpi

Zoals eerder aangegeven, wordt shankhpushpi gebruikt voor zowel lichamelijke als psychische klachten. Shankhpushpi is effectief tegen hypertensie, epilepsie, misselijkheid, diabetes en een zonnesteek. Daarnaast is het ook effectief voor het verlagen van de cholesterol.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat shankhpushpi goed is voor het geheugen. Dit kruid is kalmerend en goed tegen stress, waardoor je beter kan studeren en/of werken. Je concentratievermogen wordt er ook aanzienlijk beter van.

Shankhpushpi-supplementen

Hoewel shankhpushpi ook als poeder wordt verkocht, is het effectiever en meer voorkomend in een nootropic stack. Het wordt onder andere gecombineerd met nootropics zoals bacopa, gotu kola en ashwagandha. Deze supplementen zijn zeer effectief en zeker het proberen waard. Het fijne aan shankhpushpi-supplementen is dat deze ook nauwelijks bijwerkingen hebben. Echter raden we het aan om het niet te combineren met zwangerschap. Shankhpushpi en diverse nootropic stacks worden verkocht in vrijwel alle grote webshops en gezondheidswinkels.

Organic India Joy is een veganistisch en ayurvedisch voedingssupplement dat bestaat uit Ashwagandha, Shankpushpi, Bacopa monierri en Centall asiatica. Draagt bij aan een relaxter en positief gemoed. Dit product is 100% biologisch, glutenvrij, NON-GMO, koosjer en halal.

Organic India Thee Tulsi Sleep bevat de allerbeste kruidencombinatie voor stressverlichting: Tulsi, Brahmi, Ashwagandha en Shankhpushp. Verrijkt met kamille, kardemom en pepermunt. Deze biologische thee heeft een bevorderende werking op een gezonde en rustgevende nachtrust.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen