Er is geen bewijs dat iemand met grotere hersenen slimmer is, dan iemand met kleinere hersenen.

Creatine

De menselijke hersenen hebben een constante energielevering nodig om goed te kunnen functioneren. Creatine is hiervoor verantwoordelijk en levert energie aan alle cellen. Niet alleen de cellen in de hersenen, maar ook het lichaam. Lange periodes zonder energie kunnen bijdragen aan ernstige ziektes, zoals de ziekte van Parkinsons én Alzheimers. De beste bronnen van creatine zijn vis en vlees. Vandaar dat vegetariërs hier ook extra op moeten letten.

Sport en creatine

Creatine is al een lange tijd een heel populair supplement voor sporters, waaronder specifiek krachttrainers en voetballers. Het is een natuurlijk supplement en heeft bij de meesten geen bijwerkingen. De creatine slaat zich op in de spieren, waardoor het energie kan leveren waar nodig. Het vergroten van de energieopslag is ook zeer gunstig voor duursporters, zoals hardlopers en wielrenners.

Creatine en de hersenen

Cellen die meer energie vereisen, zoals zenuwcellen, zijn heel afhankelijk van het energietransportsysteem in het lichaam. Dit systeem bevindt zich overal in de hersenen. Uit onderzoeken blijkt dat zowel dit systeem als gebalanceerde waarden, uiterst belangrijk zijn voor de hersenen om optimaal te presteren. Als je bewust bezig bent met het verbeteren van hersenfunctie én sportprestaties, is dit een geweldig supplement om mee te beginnen.

Creatine-supplementen en voeding

Creatine heeft binnen één dag al zichtbaar effect. Echter, dit supplement moet dagelijks ingenomen worden en heeft meer effect op lange termijn (3-4 weken). Na het stoppen van innemen van deze supplementen gaan de creatinewaarden in de hersenen weer terug omlaag. Neem dit in overweging.

Bij het consumeren van creatine is het ook belangrijk om op je voeding te letten. Zo is het voor velen normaal om het in te nemen met sportdrank of normale, zoete fruitsappen. Echter is het zo dat hoge dosissen suiker juist slecht zijn voor de hersenen. De beste combinatie voor een goede hersenfunctie is creatine met fenegriek, wat normaal wordt toegepast als keukenkruid. Deze plant zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel gebalanceerd blijft én verbetert de creatine opname.

Creatine en fenegriek supplementen zijn overal in goede gezondheidswinkels en webshops te koop. De meeste creatine-supplementen zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Probeer het uit voor een aantal weken en oordeel zelf of dit jouw ideale nootropic is!

Bonusan Topsport Creatine is uitsluitend pure en zuivere creatine (creatine monohydraat). Effectief voor explosieve kracht, zoals krachtsport, maar daarnaast ook een goed voedingssupplement voor de hersenen. Komt in poedervorm met een maatschap van 2 gram. Goed voor 150 doseringen.
QNT Creatine Monohydrate Poeder bevat pure creatine monohydraat, zonder enige toevoegingen. Creatine is van essentieel belang bij de levering van energie tijdens lichamelijke inspanningen en zorgt voor snellere herstel. Heeft ook een positieve effect op de gezondheid van de hersenen.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen