Langdurige stress kan ervoor zorgen dat je hersenen kleiner worden.

Lion’s Mane

De Lion’s mane mushroom is ook wel bekend als de pruikzwam. Het is een bijzonder uitziende paddenstoel die eetbaar is en ingenomen kan worden voor het reguleren van het immuunsysteem. Deze paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn in de traditionele Chinese geneeskunde. Ook is Lion’s mane erg populair geworden als nootropic, oftewel supplement voor de hersenen. Lees hier meer.

De effecten van Lion’s mane

Lion’s mane is rijk aan antioxidanten, waardoor het een effectief bestrijdingsmiddel is tegen ontstekingen. Uit een onderzoek uit 2012 in Maleisië naar verschillende paddenstoelen, waaronder Lion’s mane, bleek dat deze paddenstoel een van de hoogste waardes aan antioxidanten heeft.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Lion’s mane-paddenstoelen neuroprotectieve eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verbeteren van cognitieve functies en geheugen. Een dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studie uit 2009 toonde aan dat Lion’s mane-extract de symptomen van milde cognitieve achteruitgang kan verminderen en de cognitieve functie kan verbeteren bij oudere volwassenen. Een andere studie uit 2020 suggereerde dat Lion’s mane-extract de groei van neurieten kan stimuleren, wat de communicatie tussen zenuwcellen verbetert.

Lion’s mane is ook onderzocht vanwege zijn potentiële anti-depressieve effecten. Een dierstudie uit 2019 toonde aan dat Lion’s mane-extract een antidepressieve werking had bij muizen. Hoewel er nog meer onderzoek nodig is bij mensen, zijn deze bevindingen veelbelovend.

Het gebruik van Lion’s mane-paddenstoel als voedingssupplement kan verschillende voordelen bieden. Naast het reguleren van het immuunsysteem en het bestrijden van ontstekingen, kan Lion’s mane ook helpen bij het verminderen van angst en depressie, het voorkomen van kankercellen en het reguleren van de suikerspiegel.

Men zegt dat de smaak van Lion’s mane vergelijkbaar is met kreeft of garnalen, waardoor het populair is als vleesvervanger in de Chinese keuken. Tegenwoordig zijn er echter veel betere en effectievere methoden om het in te nemen, zoals extracten in poeder- en pilvorm. Deze extracten zijn verkrijgbaar in gezondheidswinkels en verschillende webshops en kunnen gemakkelijk worden opgenomen in je dagelijkse routine, bijvoorbeeld door ze te mixen in shakes en smoothies.

Superfoodies Lion’s Mane Mushroom Extract CLARITY is een krachtig poeder op basis van Lion’s Mane paddenstoelen. Smaakt goed door smoothies, (warme) dranken of vloeibare zoete gerechten zoals ontbijten. Voor het verbeteren van mentale focus en het versterken van het immuunsysteem.
Mattisson HealthStyle Lion’s Mane is een biologisch voedingssupplement op basis van de paddestoel Lion’s Mane. Per capsule bevat het 500mg Lion’s Mane extract. Geen suiker of zoetstof toegevoegd en allergenen vrij. Van 1 tot 3 maal daags 1 capsule tijdens of na de maaltijd met water innemen.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen