De hersenen bestaan uit drie grote delen: de grote hersenen, de kleine hersenen en de hersenstam.

Lion’s Mane

De Lion’s mane mushroom is ook wel bekend als de pruikzwam. Het is een bijzonder uitziende paddenstoel dat eetbaar is en ingenomen kan worden voor het reguleren van het immuun systeem. Deze paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn in de traditionele Chinese geneeskunde. Ook is Lion’s mane erg populair geworden als nootropic, oftewel supplement voor de hersenen. Lees hier meer.

De effecten van lion’s mane

Lion’s mane is rijk in antioxidanten, waardoor het een effectief bestrijdingsmiddel is tegen ontstekingen. Diabetes en hartziektes worden ook voorkomen met deze veelzijdige paddenstoel. In 2012 is er in Maleisië onderzoek gedaan naar verschillende paddenstoelen, waaronder Lion’s mane. Hieruit bleek dat deze paddenstoel één van de hoogste waardes in antioxidanten heeft.

De extracten van Lion’s mane kunnen ook helpen tegen angst en depressie. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de ontstekingremmende effecten. Er is in Japan studie gedaan naar de extracten, waar het werd vergeleken tegen placebosupplementen. Hieruit bleek dat lion’s mane écht effect heeft en irritatie en angsten verlaagt. Hiernaast zijn er ook talloze andere voordelen aan Lion’s mane-paddenstoelen, zoals preventie van kankercellen en het reguleren van de suikerspiegel.

Men zegt de smaak te vergelijken met kreeft of garnalen, waardoor het populair is als vleesvervanger in de Chinese keuken. Tegenwoordig zijn er veel betere en effectieve methodes om het in te nemen. De extracten worden verkocht in poeder- en pilvorm, en zijn in gezondheidswinkels te vinden en verschillende webshops. Als poeder kan je het gemakkelijk mixen in je shakes en smoothies.

Superfoodies Lion’s Mane Mushroom Extract CLARITY is een krachtig poeder op basis van Lion’s Mane paddenstoelen. Smaakt goed door smoothies, (warme) dranken of vloeibare zoete gerechten zoals ontbijten. Voor het verbeteren van mentale focus en het versterken van het immuunsysteem.
Mattisson HealthStyle Lion’s Mane is een biologisch voedingssupplement op basis van de paddestoel Lion’s Mane. Per capsule bevat het 500mg Lion’s Mane extract. Geen suiker of zoetstof toegevoegd en allergenen vrij. Van 1 tot 3 maal daags 1 capsule tijdens of na de maaltijd met water innemen.
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Printen